2021-02-02 12:38:27• hírek • Bede Emőke

Jelenleg csak három koronavírus-mentes közigazgatási egység van Szatmár megyében

A Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság kedden frissítette a közigazgatási egységekben jegyzett fertőzöttségi ráták listáját, s mint kiderült az elmúlt 14 nap adatai alapján, 1.000 főre számolt incidencia csak három közigazgatási egységben csökkent le 0 ezrelékre.

Szatmárban a legutóbbi tájékoztatás óta 74 új fertőzést regisztráltak, ám ez a megyei fertőzöttségi rátát nem befolyásolta, továbbra is 1,68 ezreléket közöl a Stratégiai Kommunikációs Csoport, ám ettől magasabb értéket csupán hét megyében kegyeznek. Ami a közigazgatási egységeket illeti, a megyei bizottság által frissen jóváhagyott lista szerint jelenleg négy közigazgatási egységben regisztrálnak 3 ezreléknél magasabb, tehát a vörös forgatókönyv életbe lépését szükségessé tevő értéket. Ezek a következők: Apa, Aranyosmeggyes, Remetemező, Ráksa, Sződemeter és Turc – tehát e községekben a legszigorúbb szabályzat van érvényben.


Szatmárnémetiben, Avasfelsőfaluban, valamint Ákos, Egri, Érendréd, Batarcs, Bikszád, Kányaháza, Komorzán, Borválaszút, Szamosdob, Kisgérce, Halmi, Homoród, Szatmárudvari, Avasújváros, Szatmárpálfalva, Mezőpetri, Alsószopor, Tartolc és Vetés községekben pedig 1,5 és 3 ezrelék közötti értéket jegyeznek az elmúlt két hétre vonatkozóan, így e közigazgatási egységekben a némileg megengedőbb, sárga forgatókönyvet kell alkalmazni. Kálmánd, Csomaköz és Érszakácsi községekben azonban a kedden jóváhagyott lista szerint 0 ezrelék az 1.000 főre számított incidencia, mely azt jelenti, hogy e közigazgatási egységek területén az elmúlt két hétben senki sem fertőződött meg a koronavírussal - legalábbis papíron.


A rendelkezések időtartamát és a pontos fertőzöttségi rátákat az alábbi táblázat tartalmazza.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: